Tanssituokio lapsen kanssa Suomen kansallisoopperassa

Lämmittelyä tanssia varten.
Tanssin nuorena balettia. Siksi minulle on ollut luontevaa osallistaa jälkikasvuni Suomen kansallisoopperan perheille suunnattuun toimintaan. 
Tällä kertaa kävin 5-vuotiaani kanssa oopperan Lasten taidetuokiossa. Taidetuokiot ovat puolentoistatunnin sessioita, joissa tutustutaan oopperan ja baletin maailman eri aspekteihin ja jotka on suunnattu viskareille ja eskareille. Nyt teemana oli tanssi ja session veti kansallisbaletin tanssija Teemu Tainio. Hän otti tilanteen haltuun  juuri sopivalla energialla, jonka ansiosta myös luontaisesti skeptinen lapseni lähti innoissaan liikkeelle. 

Sessio alkoi tanssijoille tutuilla lämmittelyliikkeillä. Jumppaan saivat osallistua kaikki ja niin muut vanhemmat tekivätkin – minä jäin lusmuamaan sivuun. Seuraavaksi vuorossa oli oman koreografian luominen. Tainio laittoi oopperat soimaan ja saimme improvisoida yönkuningatarta, paeta lohikäärmeitä ja esittää rakastunutta. 
Tässä vaiheessa minäkin tempauduin mukaan, kuten näin muidenkin aikuisten tekevän. Suosittelisinkin oopperalle, että näitä sessiota voisi järjestää myös aikuisille. Tyttäreni oli mukana täysillä ja Tainio piti ihastuttavasti joukon kasassa. 

Tanssia kesti noin tunnin ja sitten siirryimme oopperan alakerran lämpiöön askartelemaan. Jokainen lapsi sai rakentaa itselleen oman, tanssivan marionettinuken. Luova ja luontainen askartelija tyttäreni kun on, hän rakensi annetuista tarvikkeista oman papukaijan. 
Lasten taidetuokioita järjestetään oopperassa paitsi yleisölle, myös päiväkoti- ja eskariryhmille. Olenkin hieman kateellinen pääkaupunkiseudun perheille, joiden lapset pääsevät mukaan näin mahtavaan toimintaan jo "päivätyössään". Minä aion ehdottomasti tehdä tästä lasteni kanssa tradition. 

Lasten taidetuokiot jatkuvat Suomen kansallisoopperassa toukokuuhun saakka. Lisätietoja www.oopperabaletti.fi. Tämä juttu on tehty yhteistyössä Suomen kansallisoopperan kanssa. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Meille iski täit!

Meidän kevään parhaat tavarat top 5

Eroperheiden lapset harrastusahdingossa