Viimaisen sään vaatteet: Mitä ihmettä muksuille päälle kun on vähän plussaa ja kylmä viima?

Kuva: Reima


Kohta ne taas ovat täällä: kelit, jolloin ei tiedä mitä pukea lapselle päälle.

Tarkoitan nyt niitä ilmoja, jolloin välikausivaatteissa lapsi palelee mutta toppahaalarissa hikoilee.

Ja itse ainakin olen ollut huomaavani, että sellaiset kelit kestävät yhä pidempään niin syksyllä kuin keväällä. Syksyllä siihen liittyy usein myös lumeton maa, keväällä taas ominaista on maan märkyys ja kylmyys talven jäljiltä.

Kutsun tätä ilmanalaa kakkos-välikaudeksi.

Tiedän kyllä täydellisen vaatteen kyseisille keleille. Reiman Vacalis-haalari. Se on välikausihaalari, jossa on kevyt toppaus. Esikoisellani oli sellainen ja se oli kyseisenä vuonna varmasti käytetyin ulkovaate meidän perheessä.

Mutta nyt perheessämme on neljä lasta ja Vacalis-haalari maksaa 109 euroa. Hintansa vuoksi se on täysin meidän tavoittamattomissa. Sääli, sillä voisin ylistää tätä haalaria paljonkin.

Toinen kakkos-välikauden ehdoton suosikkini on Elloksen fleecevuorellinen sadehaalari. Sen saa alle satasella. Se kuitenkin sopii vain sadekeleille.

Edullinen ja käypä vaate kakkos-välikauteen on myös ohueksi kulahtanut, vanha toppahaalari. Ne ovat myös edullisia, usein ilmaisia. Miinuspuoli tässä vaihtoehdossa on haalarin metsästäminen. Kun käyn töissä, en ehdi kierrellä kirppareita samalla tavalla kuin kotiäitinä ollessani.

Tänä vuonna meidän käyttöömme tulee siis neljäs vaihtoehto: tanskalainen Name It tekee sikäläiseen ilmanalaa sopivia toppatakkeja. Meidän sääolosuhteissa niitä voisi kutsua kevyt toppatakeiksi. Takki maksaa kolmisen kymppiä – alennuksesta keväällä ostin sellaisen 15 eurolla – ja ne ovat ainakin meillä olleet kestäviä ja mukavia käyttää. Lämpötilan mukaan takin voi yhdistää toppahousuihin (meidän suosikkeja ovat Villervallan toppahousut) tai välikausihousuihin. Perfect!
Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kesä ja kolmoset – 10 faktaa

Onko köyhän lapsen kesä huono kesä?

Liian aikuinen (ja tylsä) leikkimään?