Mökille syyssäällä?Suomi on täynnä paikkoja, joissa on kiva reissata kauniilla kesäsäällä.
Kaunis kesäsää on kuitenkin täällä harvinaisuus. Tänä vuonna kesä tarjosi syksyisiä ilmoja läpi lomakuukausien, eikä intiaanikesää ole tiedossa.
Me kävimme viikonloppuna tuttujen mökillä. Ilma oli sama kuin heinäkuun mökkireissulla – ajoittaista sadetta, pilvistä ja lämpötila siellä +10 celsiuksen tienoilla.
Oma aikani kului ilmoja harmitellessa.
Sitten tajusin, että lasten iloa pilvet eivät varjosta. He etsivät pusikosta olemattomia mansikoita, keräsivät ämpäriin todellisia puolukoita, heittivät frisbeetä, paijasivat koiraa ja kävivät jopa uimassa.
Nyt olenkin miettinyt, miten kotimaan pienistä reissuista lasten kanssa saisi ympärivuotisen rutiinin – niin, että kaikkien matkojen ei aina tarvitsisi ajoittua ilmojen ja loma-aikojen mukaan.
Voiko suomalaisista lomakohteista nauttia syksyisellä sateella ja kevään loskassa? Sää on pukeutumiskysymys, ja lasten kanssa reissatessa pukeutuminen on paljolti pakkaamiskysymys, joka sinänsä on uuvuttava ajatus.
Isoin kynnys kotimaan reissuissa on kuitenkin majoittuminen. Kun sää ei suosi rentoa ulkoilua, majoittumisen merkitys korostuu. Majoituspaikasta itsestään tulee tärkeä osa kohdetta. Olen kuitenkin ollut huomaavani, että monissa kaupungeissa, kylistä puhumattakaan, majoituspaikkoja on vähän ja suhteessa laatuun ne ovat huomattavan hintavia. Pienen kaupungin ketjuhotellista saa pulittaa reilusti yli satasen yötä kohden.
Ilolla ottaisinkin vinkkejä vastaan suomalaisista reissukohteista, joissa voi piipahtaa lasten kanssa vuodenajasta riippumatta ilman että tulee matti kukkaroon.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kesä ja kolmoset – 10 faktaa

Onko köyhän lapsen kesä huono kesä?

Liian aikuinen (ja tylsä) leikkimään?