Ensi kesää suunnittelemaan? 5 vinkkiä Suomen kivoimpaan kylään







Mikkelin kupeessa sijaitseva Hirvensalmi on reilun 2000 asukkaan kylä, jota ympäröivät järvet. Se onkin yksi Suomen suosituimpia mökkipaikkakuntia, jossa asuntojen neliöhinnatkin ovat lähellä Etelä-Suomen tasoa.

Minä kävin kylässä parin muksun kanssa kesällä – sateisen kesän sateisimpina päivinä.



1.       Järvi

Hirvensalmi on järvien ympäröimä. Kylän uimaranta on pieni, mutta ranta on loivahko, joka sopii pienille lapsille. Isommat muksut taasen tykkäävät pulahtaa laiturilta veteen. 

Uimarannalla on harvoin ruuhkaa, sillä kylän kesävieraat pulikoivat useimmiten mökeillään. Tavallaan se on kiva juttu, toisaalta sääli. Uimarannan vieressä on kiva leikkipuisto lapsille ja kahvila.

2.       Urheilukenttä

Hirvensalmella on uusi, huippuluokan urheilukenttä. Olen ollut siellä pari kertaa lasten kanssa ja he rakastavat juosta siellä päättömästi ympäriinsä. Muutaman kerran kesässä urheilukentällä järjestetään lapsille myös Silja Line Seurakisat, joihin osallistuu niin paikallisia kuin mökkiläistenkin lapsia.

3.       Frisbeegolf-rata

Urheilukentän vierestä pääsee tuliterälle frisbeegolf-radalle sekä metsään lenkkeilemään. Talvella lenkkipolut ovat valaistuja hiihtolatuja. Meidän tyttömme oli metsästä innoissaan ja uskoi nähneensä siellä paljon pöllöjä. Kaksivuotias istui rattaissa ja halusi ”kaupunkiin pizzalle”.

4.       Puulan Manuelli

Hirvensalmea ei voi kutsua varsinaiseksi shoppailuparatiisiksi, mutta paikallinen käsityöliike Puulan Manuelli on vierailemisen arvoinen. Sieltä saa muun muassa kivoja leluja, koristeita ja paikan päällä kudottuja mattoja.

5.       Mikkeli

Hirvensalmelta on noin puolen tunnin ajomatka Mikkeliin. Isompaan cityyn voi siis hyvin tehdä päiväretken. Jos sinulla ei ole autoa, Hirvensalmelta pääsee Mikkeliin myös bussilla pari kertaa päivässä.



Ja vielä majoitusvinkki: Hirvensalmella sijaitsee Vain elämää -tv-sarjasta tuttu kartanohotelli Satulinna, joka tarjoaa kesäaikaan bed & breakfast -majoitusta!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Meille iski täit!

Meidän kevään parhaat tavarat top 5

Eroperheiden lapset harrastusahdingossa