Päiväretki Suomen Metsästymuseoon ja Suomen Lasimuseoon

 Luonnontieteellinen museo. Se on vain yksi asia, josta olen kateellinen helsinkiläisille ystävilleni. Niin helposti ja niin lähellä niin upea kohde, jossa vierailla lasten kanssa.

Mutta sitten Riihimäellä oli Museoiden yö, ja tajusin, että elämää on pääkaupungin ulkopuolella.

Kävin tyttäreni kanssa Suomen Metsästysmuseossa. Vaikka viereisen kuvan kaltaiset täytetyt eläimet herättävät minussa paljon eettistä pohdintaa, tyttäreni oli innoissaan.

Ja niin olin minäkin! Tajusin, että Metsästysmuseon anti on pienelle lapselle riittävä ja selkeämpi kuin Luonnontieteellisen museon ja eläimiä pääsee aivan liki. Ihan huippukohde perheelle.
Metsästysmuseon puistossa on usein jokin näyttely. Nyt museon pihamaalla on Riihimäen Kansalaisopiston kuvanveistäjien näyttely. Tämä ilves herätti tyttäressäni suurta kiinnostusta.
 Yksi Metsästysmuseon tehtävistä on tutustuttaa ihmisiä eräelämään. Museon pihamaalla järjestetäänkin ympäri vuoden erilaisia koko perheen tapahtumia.

Suomen Metsästysmuseon vieressä on Suomen Lasimuseo. Siellä on valtavat kokoelmat lasiesineitä eri vuosikymmeniltä, sekä museokauppa, josta saa ostettua erilaisia lasiesineitä, kuten koristeita ja koruja.

Suurin osa lasiesineistä on vitriineissä, mutta eivät kaikki. Vilkkaat taaperot kannattaakin pitää tiukan valvonnan alla, jos ei halua tehdä reissustaan yllättävän kallista.
 Drops of Color on kokoelma teollisen muotoilijan Sauli Suomelan lasia. Suomela on perustajajäsen palvelumuotoilu- ja design-toimisto Pentagonissa.

Yhdessä Suomen Metsästysmuseo ja Suomen Lasimuseo muodostavat kokonaisuuden, jonne perheen kannattaa tehdä retki kauempaakin. Lounas hoituu kätevästi Lasimuseon kahvilassa ja aivan museoiden lähellä on myös aidattu lasten leikkipuisto!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Meille iski täit!

Meidän kevään parhaat tavarat top 5

Muumimuseo yllättää: Museossa viihtyvät aikuiset vähintään yhtä hyvin kuin lapset