Petäys Resort – täydellinen miniloma Hämeenlinnan kyljessä


Minä ja esikoiseni olemme aamupalalla. Ulkona on kirkas talvisää, lumi hohkaa puissa ja järven pinta on tiiviissä jäässä. On rauhallista ja kaunista. Olemme nukkuneet makoisasti, sillä edellisenä iltana kävimme saunassa ja lilluimme porekylvyssä tähtitaivaan alla villamyssyt päässä – se oli elämys minulle ja erityisesti esikoiselleni.
Muutama vuosi sitten unelmakohteeni talvilomalla olisi ollut New York tai Madrid. 
Nyt väitän, että vuorokautemme Hämeenlinnan kupeessa sijaitsevassa Petäys Resortissa oli yksi parhaista lomistani ikinä. 
Rauhallisuus. Luonto. Joutilaisuus. 
Näistä elementeistä on tullut luksusta. 

Petäys Resort on aikaisemmin ollut ammattiliitto PAMin jäsenistön lomapaikka, mutta nyt se on yksityisomistuksessa. PAMin ajoilta siellä on jäljellä upeat puitteet. On rantasaunat, venelaituri, tenniskentät, sisäliikuntahalli, kuntosali ja minigolf, vain muutamia aktiviteetteja mainitakseni. Huoneet ovat kuin missä tahansa hyvässä hotellissa ja ruokaa on tarjolla hotellin omassa ravintolassa. Me syömme lihapullia (lapsi) ja kanaa, sekä alkupalaksi minä maistan särkeä. Särki maistuu sille mille sen kuvitteleekin maistuvan, eli erittäin kalaisalle. Kana on pehmeää ja maukasta. 

Talviloman aikaan hotelli kääriytyy vielä pimeyteen suhteellisen aikaisin illalla. Saunan ja kylvyn jälkeen istumme lapseni kanssa hotellin aulassa, josta hänen suureksi riemuksi löytyy joukko lautapelejä. Pelaamme Afrikan tähteä, ihan rauhassa ja kaksin. Se on harvinaista, kun perheestä löytyy neljä lasta. Esikoinen loistaa hyväntuulisuutta.
Aamulla pinkaisimme ulos ja käymme järven jäällä potkukelkoilla ja polkuautoilla, sen jälkeen tyttöni jää leikkimään hotellin leikkikentälle, minä nautin auringon paisteesta. Sisällä hän innostuu biljardista ja jaksaa tökkiä palloja pussiin lähes tunnin verran. 

Petäys Resort on suosittu kokouskohde yrityksille, mutta hotellin tavoitteena on kiinnittää myös perheiden huomio. Ja idea vaikuttaa loistavalta. Lasten kanssa lomaillessa kaipaa rauhaa ja tilaa, mahdollisuutta antaa lasten juosta ja touhuta ja sitä, että itse saa juoda aamukahvin kiireettä. Petäys tarjoaa juuri tätä: lapsilla riittää puuhaa ja aikuisilla ei ole painetta kiirehtiä heitä tai itseään.

Lisätietoja www.petays.fi


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pilkka voi sattua lapsesi nilkkaan

Esikoiseni lähtee eskariin – minun vinkkini heille, joilla päiväkotiputki on vasta alkamassa

Asuntomessutalot lapsiperheen näkövinkkelistä